Sheep Barn

Burford

 

The barn was converted and extended from an old lambing barn that was built in the 1950’s.

The concept for the extensions was to take the character for them from modern agricultural elements, a corten grain silo, a concrete silage clamp and timber cattle byre. These bold interventions appear more agricultural than the original two storey barn that has been retained.

We spent much time with the family who live here planning how the space would work for them. As a family they spend most of their lives outdoors and did not want a cellular home when they came back together but a large living space where they could all be together. This resulted in the dramatic living space, tall enough for swinging chairs, with distant views to a copse on a far ridge where the sun rises.

There is a simple and poetic robustness to the design which is honest to the character of the modern barn. This is complemented by the touches of fun and colour with signature pieces of furniture and sculpture the client has brought which brings their mark to the whole.

Get in touch

Architect

Blake Architects

Photographer

Peter Landers

Interior Design

Client

M & E  Engineer

Greengauge

Structural Engineer

BTA Structural Design

Main Contractors

Structure