Grain Store

Cirencester

 

A threshing barn that was never used for threshing because of the Industrial Revolution. The barn was designed to be used for manual threshing but by the time or soon after steam engines would have taken over this duty. As with all the barns at Bibury they were too small for modern agricultural uses as simply tractors could not fit into them and there was insufficient air flow for livestock.

This barn is the heart of the barns at Bibury, it has the largest and highest living spaces and can cater for large parties. The kitchen is dual aspect with large sliding screens opening in both directions allowing guests to enjoy morning and evening light.

We introduced new openings between separate parts of the barn to allow a simple flow through a large home. We always look to ensure to there is a balance of spaces, somewhere that is comfortable on a winter’s night, a quiet study off a living space and equally those large spaces for family gatherings. The balance is important. To create the right nighttime ambience, we worked with Pippa Paton on the lighting scheme to create different moods in the different spaces, some lighting is for tasks other for illuminating features and background.

Get in touch