Cart Shed

Cirencester

 

The Cart Shed is characterized by the large glazed screens that sit behind the original stone pillars and fill the main living space with light. This has retained the appearance of the barn externally and creates a dramatic and light living room.

The Cart Shed conversion joins two elements together the stables for the house and the Cart Shed for the barns. We created a glazed corridor link between the two which is set back behind a covered bay, this allows an additional bedroom suite to be formed on the ground floor, giving a better balance of accommodation.

This is the smallest of the barns at Bibury and we have worked to ensure there are still moments that delight. Whether we have borrowed high level light for bathroom from a corridor or added a half landing window to look down into the kitchen. These touches unlock

We have used breathable materials in the conversion. Woodfibre board has been applied to the stone walls with lime plaster. This allows the walls to breath and will ensure the longevity of the fabric, it also gives a tactile finish that follows the line and quirk of the stone walls.

Get in touch